Млякото може да направи чудеса

мляко

Млякото не само е полезно за тялото, но може и да ви помогне да спрете да пушите, твърди едно проучване. Консумирането на мляко прави вкуса на цигарите неприятен и като направи малко промени в диетата си, човек може да направи отказването по-лесно, казва проучването, публикувано в журнал „Nicotine and Tobacco Research“

Проучването е първото, което изследва ефекта на променяне на вкуса на цигарите от храни и напитки.

Проучването включва 209 пушача, които са накарани да назоват нещата, които подобряват или влошават вкуса на цигарите.
19% от тях казват, че млечните продукти, като мляко и сирене, влошават вкуса на цигарите; 14% са посочили напитки, които не съдържат кофеин, като вода и сокове; 16% – плодове и зеленчуци.
44% казват, че алкохолните напитки подобряват вкуса на цигарите; 45% – напитките , съдържащи кофеин, като чай, кола и кафе; 11%-месо.
Установяването на това, кои продукти развалят вкуса на цигарите може да доведе до нови лечения за спиране на тютюнопушенето, казва съизследователят Джед Е Роус от Duke University Medical Center за проучвания.
Излседователите сега проучват възможността да използват химикала сребърен ацетат, познат като променят вкъса на цигарите, за да помогнат на пушачите да се откажат.
Добавката може да бъде разпространена под формата на дъвка или бонбон като част от лечението за отказване на тютюнопушенето, според научния портал EurekAlert.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *