Слънцето – несъмнен враг

слъънцето
СЛЪНЦЕТО-НЕСЪМНЕН ВРАГ Факт е,че кожата старее неизбежно с времето! За съжаление можем да направим капитален извод: околната среда влияе много повече за остаряването на кожата,отколкото самият процес на стареене. Ще разгледаме вредата от слънчевите лъчи, които ние всички толкова обичаме. Крийте се от слънцето! Избягвайте го винаги когато имате тази възможност!80% от стареенето на кожата, може спокойно да бъде предписано от ефекта на слънцето.
В атмосферата съществуват ултравиолетови лъчи А и В,/UVA и UVB /. UVA са по –многобройни от UVB,и за да се предпазим от тях е необходемо да използуваме крем неутрализиращ тяхното действие.
През лятото, когато тези лъчи са много по-силни е необходим и специален защитен крем, предпазващ кожата от изгаряне. Именно тези UVB, са едни от основните причинители на рака на кожата. Запомнете – кожният рак, може да се развие години след изгарянето на кожата! Всеки човек има заложен генетичен „слънчев капитал“. При всяко излагане на слънчевите лъчи, този капитал намалява, до деня в който той бъде изчерпан. В този миг се отваря пътя за пораженията от слънцето.
Първо се започва с кафяви петна, бръчки и за съжаление те могат да прераснат в рак. Не всички сме равни пред слънчевите лъчи! Хората с по-светла кожа, трябва да се пазят повече от тези с матова кожа. На първият тип хора, им е необходима повече време, за да може кожата им да произведе необходимото количество меланин/пигмент, който придава матов цвят на кожата/. Не си правете шеги със Слънцето, ако искате да запазите кожата си млада и здрава! Съвет: има толкова кремове за изкуствен тен ,използувайте ги, ще имате идеален тен и здрава кожа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *