Нови биотехнологични компании излизат на пазара

био-технологични компании

Биотехнологиите са технологии, базирани на биологията – използването на живи системи и организми или техни производни за реализиране и модифициране на продукти и процеси, които имат полза за живота и здравето на хората. Модерните биотехнологии предоставят революционни продукти и технологии, които се борят с редки и инвалидизиращи болести, работят за използването на по-малко и по-чиста енергия, намаляват влиянието, което човека оказва върху околната среда.
Тази година, пазарът на първично публично предлагане (ППП), ще бъде доста по-енергичен от изминалата. Шест стартиращи компании, които се занимават с биотехнологии обявяват плановете си да увеличат капитала си и да придобият публичен статут. Ето кои са те:

1. Audentes Therapeutics е създадена преди три години биотехнологична компания, базирана в Сан Франциско, занимаваща се с разработването и пускането на пазара на продукти за генна терапия, предназначени за пациенти, страдащи от сериозни, животозастрашаващи и редки заболявания, причинени от единични генни дефекти. Компанията планира да набере предлагания в акции на стойност 86,300,000 долара.

2. Editas Medicine е също нова компания, съществуваща от 2 години и е базирана в Кейбридж, Масачузетс. Тя разработва лечения за модифициране на болестотворни генетични дефекти. Планира да предложи акции за 100 милиона долара.

3. Corvus Pharmaceuticals е Калифорнийска компания, на практика съвсем нова (от 2014 г.) За целите на бизнеса си те предлагат акции на стойност 115 милиона долара. Бизнеса им е насочен към развитието и комерсиализацията на имуно-онкологични терапии, които използват имунната система за атакуването на ракови клетки.

4. Reata Pharmaceuticals е компания, която разработва антиоксидантен модулатор, базиран на протеин. Тази биотехнология цели да бъде използвана при налчието на животозастрашаващи болести. Компанията иска да предложи 80 милиона долара в акции, на пазара на първичното публично предлагане.

5. Syndax Pharmaceuticals е компания съществуваща от 10 години, в Уолтам Масачузетс и предлага акции на стойност 86 милиона долара. Продуктът на тази компания е раков инхибитор, като комбинирана терапия.

6. Bavarian Nordic е компания с 23 годишна история, базирана в Дания. Разработва вкасини, които предотвратяват животозастрашаващи инфекциозни заболявания и лечение на рак. Плановете са да предложи до 86 милиона долара в акции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *