Американски градове измерват количествата СО2

Повече от 20 американски града, включително Ню Йорк и Ню Орлийнс обявиха, че започват да отчитат емисиите си на парникови газове, съобщи АФП.

Всеки от градовете ще събира данни за емисиите на парникови газове от обществени дейности, разпределени по клонове като противопожарна служба, събиране и преработка на отпадъци и енергопотреблението на обществените сгради.

Това ще позволи сравняването им с данните на другите градове, както и отчитането на общото количество емисии. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви в комюнике, че „съвместната работа с най-добрите данни ще ни позволи да овладеем този проблем и да завещаем на нашите деца и внуци по-здравословна околна среда“. Други големи градове, включително Лос Анджелис, преговарят за присъединяване към програмата. Доброволният характер на проекта налага и своите ограничения, тъй като данните не се преглеждат от независима организация, а над 20% от най-големите предприятия в света отказват да публикуват данните си за емисиите на въглероден двуокис и други парникови газове. /информация от БГНЕС www.bgnes.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *