Часът на земята

null

След като акция свтлина за автомобилите в България приключи (на 01 Март), идва времето за изключване на освтлението само за един час.
Инициативата е на WWF като това е една от най-сериозните и най-мащабните инициативи свързани с климатичните промени на земята. В призива за борба с глобалното затопляне, по целият свят се очаква да се включат над 1,5 милиардa души.
Първоначално часът на земята е само един призив към жителеите на Сидни, Австралия да изгасят освтлението за 1 час през 2007 година. На призива откликват над 2 милиона фирми и семейства. През 2010 година на призива откликват над 1 милиард и 300 хиляди души от 126 държави.

Тази година, часът на земята е на 26 Март от 20:30 часа, като начина да се включиш в кампанията е просто да изключиш осветлението си в 20:30 за 1 час на 26 Март.
Идеята на инициативата е всеки от нас да осъзнае, че сме в период на големи климатични промени и всеки един от нас може да направи някои стъпки за по-устойчив и по природосъобразен начин на живот.
През 2011 година ще се изключи осветлението на милиони държавни учреждения по целият свят, музеи, културни паметници като Бранденбургската врата в Берлин, виенско колело „Лондонско Око“ ,  Айфеловата кула в Париж, „Емпайър Стейт Билдинг“ в Ню Йорк. 800 метровата кула „Бурж Калифа“ в Обединените арабски емирства.
Тъмни ще останат и статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок, мемориалът на мира в Хирошима, както и най-големите метрополиси в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *