Smart Cities (Интелигентни градове) – изложба и конференция за Югоизточна Европа

alt

Международна изложба и конференция Интелигентни градове

5-7 март 2014 г., София, ИЕЦ

Целта на Smart Cities  е да провокира вниманието на обществото, институциите и бизнеса към  големите възможности на новите технологии за изграждане на екологична дългосрочна визия на съвременните градове, в които се очаква до 2050 г. да живеят около 6,3 млрд. човека.
Изявата ще покаже ефективни решения за използване и спестяване на енергия, устойчивост и максимизиране на градските системи. Тя е логично продължение и надграждане на тематиката на Smart Buildings 2013.

Днес  80 % от европейците живеят в урбанизирани територии – градовете заемат само 2 % от територията на земята, но изразходват 75 % от енергията и отделят 80 % CO2.

Как да се намали консумацията на ресурси и екологичният отпечатък, от една страна, а от друга – да се повиши качеството на живот?

Smart Cities е иновативна концепция, която интегрира понятията – интелигентни сгради, мобилност, безжични комуникации, електроразпределение и управление на отпадъци. Тя представлява платформа от информационни системи за мениджмънт чрез събиране на  данни от всички източници, които в реално време отчитат какво се случва в градовете, взимат оптимални решения и правят прогнози.

ПРОФИЛ НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ:

∙  Автоматизация ∙ Архитектура и строителство ∙ Банки и финансови институции ∙ Възобновяема енергия ∙ Екология ∙ Електроника ∙ Енергетика ∙  Енергийно ефективни технологии ∙ ИКТ компании  ∙  Инвеститори  ∙  Инсталационни фирми
∙  Комунални услуги ∙ Консултантска и инженерингова дейност ∙ Мрежови оператори ∙ Обществени сгради ∙ Общински и държавни институции ∙ Сигнално-охранителни системи ∙ Транспорт ∙  Туризъм, хотели, ресторанти и развлекателна индустрия ∙ Търговски и бизнес центрове и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *