Алкохолна зависимост

Alcohol Adiction

Проблемът с алкохола не се определя от количеството изпит алкохол през седмицата или вида на консумираните напитки. Характеризира се с влечение към алкохола до степен, в която той оказва негативно влияние върху живота на човек в личен и/или професионален план.

Отричането е един от симптомите при проблем с алкохола, тъй като употребата на алкохол е социално приемлива и е значима част от много важни събития в човешкия живот.

Детоксификацията и пълното въздържание са първия етап от лечението. Когато съзнанието е вече чисто, започва процесът на терапия, която е групова и индивидуална.

В началото терапевтичният процес е насочен към миналото и се развива по посока изграждане на нови методи за справяне, превенция на рецидив и нормален начин на живот.

Моделът Change and Grow, основаващ се на хуманистичната, психодинамичната, когнитивната, поведенческата и гещалт психология е катализатор на всички тези промени.
Нашият опит показва, че е необходим период от минимум 28 седмици в резидентната ни програма и 12 седмици ресоциализация. Период, който до голяма степен зависи от индивидуалния напредък на всеки клиент и може да бъде различен.
Семейството и близките заемат много важна роля през периода на резидентната програма и се нуждаят от подкрепа. Тази подкрепа се предоставя чрез семейни срещи.

Информацията е предоставена от www.jiva.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *