Програма „Залесяване 2014“ Мексико, се предвижда в 30 щата

Programa_ozeleniavane

Гуадалахара, Халиско – директор на паркове и градини на град Гуадалахара, Jose de Jesus Ruiz Pacheco, откри програмата на „Залесяване 2014“, която има за цел,  засаждане на 20 000 дръвчета, от които 15 000 са за паркове и градини. Междувременно, Juan Gerardo Salazar Ruvalcaba, технически координатор на паркове и градини, съобщи, че са избрани 11 вида дървета, мексикански видове, които ще се осигурият постоянна сянка и зеленина, които допринасят за подобряване на микроклимата и намалява топлината с 45 процента.

 


 

Гуадалахара, Халиско – директор на паркове и градини на град Гуадалахара, Jose de Jesus Ruiz Pacheco, откри програмата „Залесяване 2014“, която има за цел,  засаждане на 20 000 дръвчета, от които 15 000 са за паркове и градини. Междувременно, Juan Gerardo Salazar Ruvalcaba, технически координатор на паркове и градини, съобщи, че са избрани 11 вида дървета, мексикански видове, които ще се осигурият постоянна сянка и зеленина, които допринасят за подобряване на микроклимата и намалява топлината с 45 процента.

Програма приканва обществеността да приеме едно дърво, и ще бъдат направени 62-екологични промоутъри, които ще им дават съвети за грижите за тях, а също и да получат сертификат за приемане, с което се съгласява да ги поддържат в добро състояние, каза Бренда Жанет Рамирез Кастро, ръководител на проекта за планиране на околната среда и екологията.
"Искаме град Гуадалахара да увеличи своето горско покритие, ние увеличаваме броя на дърветата в света на глава от населението в нашия град, за разлика от другите където има само едно дърво за всеки трима души, като целта ние искаме в следващите между 15 до 20 години, в Гуадалахара да има три дървета за всеки човек ", отбеляза Рамирез Кастро. Програмата започва в 30 общини, като от 14 юни, започва в Insurgentes, със засаждането на 200 дървета. Видовете се разпределят в зависимост от мястото и вида на са дървета. Около два метра, са за тротоари дръвчета, и високи вид, са зелени площи. Ще има постоянен мониторинг на всяко дърво. Междувременно, Карлос Алварес, ръководител на Гуадалахара Гриин каза, че тази програма не е само буря,а постоянна кампания; също така прикани обществеността да бъде единна, да се грижи за и да приеме едно дърво. Струва си да споменем, че през миналата година, 12 500 дървета бяха засадени в зелени площи.
36-13-61-89 е телефона за повече информация, предоставена, и Facebook акаунт: www.mediombiente.guadalajara или имейл:. reforestaciongdl@gmail.com,
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *