Екзекуция на лъвове в зоопарка в Копенхаген

lions-in-a-zoo

Берлин, Германия (25/MAR/2014) -. Зоопаркът в Копенхаген се впуска отново в отприщваща гнева на защитниците на правата на животните акция, този път пожертвани са четири здрави лъва с цел „да се даде началото на едно ново поколение“.
В началото на Февруари паркът беше отговорен за скандалното клане на Мариус , мъжки жираф на две години, който в последствие завърши дните си пред част от посетителите и след това тялото му беше хвърлено на лъвовете, предизвиквайки възмущение по целия свят. Зоопаркът изтъкна като причина за „екзекуцията“ на Мариус въпроси свързани с генетичната чистота на вида, въпреки това във вторник паркът отново се върна в  светлината на прожекторите, обявявайки че, жертва четири лъва, двама възрастни на 16 години и две кутренца на 10 месеца. По ирония на съдбата, четирите хищни бозайника убити вечерта-чрез смъртоносна инжекция били хранени с Мариус според докладите от датския ежедневник The Copenhagen Post.

Директорите на зоопаркът в датската столица съобщиха, че „смяната на поколенията“ означаваше край на живота на три женски и един мъжки, но отхвърлят възможността да се генерира нов скандал. „Мисля, че хората са по-толерантни, след  Мариус. Ние правим правилното нещо „, каза директорът на парка Steffen Straede, на  информационна агенция Ritzau.  Също така обясни, че лъвовете е трябвало да бъдат убити, отчасти за да се избегне близкородствено кръстосване между две малки лъвчета и баща им, но най-вече защото само няколко дни по-рано е бил въведен/преставен нов тригодишен мъжки лъв. Отбелязват, че двата възрастни лъва са били убити „поради естественото поведение на видовете“, след като никой не ги иска обратно, докато двойката малки лъвчета, защото „те не бяха достатъчно големи да се грижат сами за себе си. “ „След няколко дни, новият мъжки би убил двете малки“, каза оправдавайки решението си и заяви, че „този път жертвата не е била убита пред всички, защото“ това не трябва да се прави с всички наши животни. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *