Международна изложба Интелигентни градове, 5-7 април 2016, София, ИЕЦ

alt 

http://viaexpo.com/bg/pages/smart-cities

 

Дата на провеждане:  5-7 април 2016
Периодичност:  Един път годишно
Поредност:  3-то издание
Организатор:  Виа Експо
Място на провеждане:  ИЕЦ, София

Тазгодишното издание на Smart Cities провокира интереса към новите технологии за превръщането на съвременните градове в устойчиви системи, които пестят ресурси и осигуряват една по-добра среда за живот.

С 50% се увеличи броят на изложителите. Сред продуктите се откроиха решенията за сградна автоматизация и контрол, за управление на трафика, електрически автомобил с ултракомпактни размери, LED осветление, интелигентна система за улично осветление, мобилно приложение за продажба на билети за градския транспорт, софтуер за управление на умен дом, безжични технологии и др.

Конферентната програма обхвана теми, касаещи възобновяемата енергия и нейното съхранение, управление на градски транспорт, електронни билетни системи, адаптивно управление на трафика, пазарни стратегии и финансиране на проекти за квартали с почти нулево потребление на енергия и др. Подчерта се и ролята на екологично-отговорната архитектура.

Лектори от Архитектурен съвет на Европа, Calypso Networks Association, Международен алианс за съхранение на енергията и батерии IBESA, Etra, Австрийска енергийна агенция, Споразумение на кметовете, Енергийна агенция – Пловдив, Телелинк, Alvarion Technologies и др. взеха участие.

„Тук има много възможности за сътрудничество с българските градове и потенциални партньори. Осъществихме много контакти, а пазарът изглежда перспективен.“ – сподели Мигел Анхел Гарсия Фуентес от CARTIF, Испания.

 

Статистика 2015

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Коментар *